Политика за Поверителност

Драги потребители на онлайн магазина на Разсадник Незабравка

От 25 май 2018г. влезе в сила нов регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation), приет от Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.

В качеството си на администратор на лични данни по продажба на продукти в електронния магазин, Незабравка 71 ООДотговаря на всички изисквания на новата регулация, като събира единствено данни на лицата дотолкова, доколкото са необходими за предоставянето на услугата, и ги пази отговорно и законосъобразно.

Информация относно Администратора на лични данни

  1. Наименование Незабравка 71 ООД
  2. ЕИК/БУЛСТАТ :202430077
  3. Седалище и адрес на управление: гр.Варна кв.Виница ул.Мария Бацарова 21
  4. Адрес за упражняване на дейността: Разсадник Незабравка гр.Варна кв.Виница
  5. Данни за кореспонденция:
  6. E-mail:tania007@abv.bg
  7. Телефон: 0898795442

Информация относно компетентния надзорен орган

  1. Наименование: Комисия за защита на личните данни
  2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  3. Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  4. Телефон:02 915 3 518
  5. Email:kzld@government.bgkzld@cpdp.bg
  6. Уеб сайт:www.cpdp.bg

Незабравка 71 ООД осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни.

Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни

Незабравка 71 ООД събира и обработва Вашите лични данни във връзка с приемане, обработка и изпращане на поръчките извършени в електронния магазин на основание чл. 6, ал. 1, Регламент (ЕС) 2016/679, и по-конкретно въз основа на следното:

  • Изрично получено съгласие от Вас като клиент;
  • Изпълнение на задълженията като продавач на стоките предлагани в електронния магазин;

Незабравка 71 ООД е администратор на лични данни по отношение на Вашите данни като ползватели на Електронния магазин. Спрямо личните данни, които Вие обработвате, използвайки нашите услуги, Незабравка 71 ООД действа в качеството си на обработващ лични данни.

Цели и принципи при събирането, обработването и съхраняването на Вашите лични данни

Незабравка 71 ООД събира и обработва личните данни, които Вие ни предоставяте във връзка приемане, обработка и изпращане на поръчките извършени в електронния магазин, включително за следните цели:

  • създаване на профил;
  • счетоводни цели;
  • защита на информационната сигурност;
  • изпращане на информационни съобщения, промоционални продукти, нови продукти.

Незабравка 71 ООД спазва следните принципи при обработката на Вашите лични данни:

  • законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;
  • ограничение на целите на обработване;
  • съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;
  • точност и актуалност на данните;
  • ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;
  • цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.

При обработването и съхранението на личните данни, Незабравка 71 ООД може да обработва и съхранява личните данни с цел защита следните си легитимни интереси:

  • изпълнение на задълженията си към Национална агенция по приходите, Министерство на вътрешните работи и други държавни и общински органи.

Какви видове лични данни събира, обработва и съхранява Незабравка 71 ООД?

  • Регистрация на потребител в Електронния магазин/ създаване на профил/ – целта на тази операция е създаване на профил, който да бъде свързан с потребителя, чрез който да осъществявате поръчки, управлявате поръчки, извършвате справки относно поръчки. Заключение от оценката на въздействието: Въз основа на горепосочената оценка на въздействието, длъжностното лице за защита на личните данни, счита че операцията „Регистрация на потребител/ създаване на профил“ е допустима за извършване и предоставя достатъчни гаранции за защита на правата и законните интереси на субектите на данните в съответствие с изискванията на GDPR.
  • Изпращане на информационни съобщения – целта на тази дейност е информиране на потребителите за предстоящи промоции, нови продукти.
  • Изпращане на информационен бюлетин (нюзлетър) – целта на тази операция е администриране на процеса по изпращане на бюлетини до клиентите, които са заявили, че желаят да получават;

Незабравка 71 ООД обработва следните категории лични данни и информация за следните цели и на следните основания:

  • Данни: Ваши индивидуализиращи данни (име и фамилия, електронна поща, държава, адрес, телефон)
  • Други данни, които Незабравка 71 ООДобработва– При влизане в нашия Електронен магазин или във Вашия профил, Незабравка 71 ООД събира данни за използвания IP адрес.
    • Цел, за която се събират данните: Подобряване на сигурността на услугата и локализация на интерфейса, статистически и маркетингови проучвания.
    • Основания за обработка на данните:Обработването е необходимо за изпълнение на договор, по който субектът на данните е страна – чл. 6, ал. 1, б. (б) на GDPR. До създаването на профил на потребителя, IP адресът се събира на основание осъществяване на легитимните интереси на администратора – чл. 6, ал. 1, б. (е) от GDPR;
  • Ваши данни за издаването на фактура на юридическо лице– Ако желаете да Ви бъде издадена фактура, следва да предоставите име на фирмата, булстат, адрес на фирмата, МОЛ.

Незабравка 71 ООД не събира и не обработва лични данни, които се отнасят за следното:

  • разкриват расов или етнически произход;
  • разкриват политически, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации;
  • генетични и биометрични данни, данни за здравословното състояние или данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация.

 Личните данни са събрани от Незабравка 71 ООД от лицата, за които се отнасят.

Дружеството не извършва автоматизирано взимане на решения с данни.

Срок на съхранение на личните Ви данни

Незабравка 71 ООД съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила ви в Електронния магазин. След изтичането на този срок, Незабравка 71 ООДполага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне.

Незабравка 71 ООД Ви уведомява, в случай, че срокът за съхранение на данните е необходимо да бъде удължен с оглед изпълнение на целите, изпълнение на договора, с оглед легитимни интереси на Незабравка 71 ООДили друго.

Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни

Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани , Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка тук или чрез попълване на искане в свободен текст и изпратите на електронна поща:tania007@abv.bg

Незабравка 71 ООД може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.

С оттегляне на съгласието за обработване на лични данни, които са задължителни за създаването и поддържане на регистрацията Ви за използване на профил услугите в електронния магазин, Вашият акаунт ще стане неактивен.

Право на достъп

Вие имате право да изискате и получите от Незабравка 71 ООД потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас.

Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с него, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.

Незабравка 71 ООД Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма.

Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но Незабравка 71 ООД си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.

Право на коригиране или попълване

Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас директно през Вашия профил в електронния магазин .

Незабравка 71 ООД не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу него съдебни претенции или доказване на свои права.

Право на получаване на информация

Вие можете да поискате от Незабравка 71 ООД да Ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. Незабравка 71 ООД може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.

Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни

Ако Незабравка 71 ООДустанови нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, ние Ви уведомяваме без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.

Лица, на които се предоставят личните ви данни

За изпращане на закупения продукт след извършване на поръчка от Ваша страна, Незабравка 71 ООД предава необходимата информация към съответната куриерска компания, който обработва Вашите данни като администратор за целите на извършване на доставката до посочения адрес.

Чл. 16.Администраторът не извършва трансфер на вашите данни към трети държави.

Други разпоредби

В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:

  1. Наименование: Комисия за защита на личните данни
  2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  3. Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  4. Телефон:02 915 3 518
  5. Email:kzld@government.bg,kzld@cpdp.bg
  6. Уеб сайт:www.cpdp.bg

Когато възлагате на Незабравка 71 ООДда обработва лични данни на трето лице за целите на използването на услугата, Незабравка 71 ООДдейства в качеството на обработващ личните данни.

Незабравка 71 ООД действа единствено по Ваша инструкция като ползвател на електронния магазин и само доколкото може да има контрол върху личните данни, които Вие обработвате. Незабравка 71 ООДняма контрол върху съдържанието и данните, които Вие като ползвател на услугата избирате да зареди в услугата (включително ако тези данни включват или не лични данни). В този случай Незабравка 71 ООДняма роля в процеса на взимане на решение дали ползвателят използва услугата за обработка на личните данни, за какви цели и дали същите са защитени. Съответно, отговорността на Незабравка 71 ООДв този случай се ограничава до съобразяване с инструкциите на ползвателя на услугата съгласно договора и общите условия .

Бисквитки

Ние използваме бисквитки или подобни инструменти на нашите сайтове, за да подобрим тяхното представяне и вашето преживяване. Тази политика обяснява как правим това.Какво са бисквитки?Бисквитките са малки текстови файлове, които уебсайтът може да запише на вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате страница или сайт. Бисквитката ще помогне на сайта или на други сайтове да разпознаят вашето устройство следващия път, когато го посетите. Web beacons или други подобни файлове могат да правят същото. Използваме термина бисквитки в тази политика, за да назоваваме всички файлове, които събират информация по този начин.
Бисквитките изпълняват множество различни функции. Например, те ни помагат да запомним вашето потребителско име или предпочитания, да анализираме колко добре се представят нашите сайтове или дори ни позволяват да ви препоръчаме съдържание, което смятаме, че ще бъде интересно за вас.
Някои бисквитки съдържат лична информация – например, ако сте кликнали на „Запомни ме“, когато сте влизали в профила си, бисквитката ще запомни потребителското ви име. Повечето бисквитки не събират информация, която може да ви идентифицира, а по-скоро събират обща информация за това как потребителите достигат до нашите сайтове и ги използват или какво е тяхното местоположение.Какви видове бисквитки използваме?Те изпълняват различни функции:1. Важни бисквитки
Някои бисквитки са жизнено важни за функционирането на нашите сайтове. Те ни позволяват да идентифицираме потребителите, които са регистрирани.2. Бисквитки свързани с ефективността на сайта
Използваме други бисквитки, за да анализираме как посетителите използват сайтовете ни и за да наблюдаваме представянето на нашия сайт. Това ни позволява да ви предложим преживяване с високо качество, като персонализираме предлаганото съдържание и бързо идентифицираме и отстраняваме различни проблеми.3. Функционални бисквитки
Функционалните бисквитки ни позволяват да запомним вашите предпочитания, като големината на шрифта и други ваши прсонални настройки. Например, бисквитките ви спестяват време и услия за вкарването на потребителско име всеки път, когато посетите страницата ни.Как да изключите бисквитките?Всички съвременни браузъри ви позволяват да променяте настройките за бисквитки. Обикновено можете да намерите тези настройки в меню „опции“ или „предпочитания“ на вашия браузър. За да сте наясно с тези настройки, следните линкове могат да Ви помогнат или можете да използвате бутона „Помощ“ от менютата на Вашия браузър за повече детайли:
Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari web и iOS.Моля да запомните, че ако решите да спрете бисквитките, някои секции от нашия сайт може да не работят правилно.Използваме ли бисквитки, които съдържат личните Ви данни?Не, бисквитките, които използваме са анонимни и не съдържат никакви лични данни.Повече информацияПовече информация за това как бизнесът използва бисквитките е налична на: www.allaboutcookies.org.
Ако имате някакви въпроси по отношение на тази Политика за бисквитки, свържете се с нас на имейл: tania007@abv.bg